prowadzialem taka elantre na jazdach probnych - jechalo fajnie. najbardziej mi sie podoba w kolorze bialym. niestety cena 60k za podstawowa wersje kiepska. Mi sprzedawca na poczzatku wrzesnia jak bylem na tych dniach otwartych proponowal az bajeczne 2000 zl taniej... czyli dalej kiepsko.
za 59 tys...to chyba faktycznie dobry stosunek cena/jakość i oferowane wyposażenie. Oczywiście mozna kupić i30 z wyprzedaży....tylko że od stycznia wchodzi nowy model tego samochodu....i stąd promocje. Zresztą i30 nie podoba mi się.
Zamieszczone przez marlej108
cena 60k za podstawowa wersje kiepska
no bo ja wiem...akurat ma prawie wszystko co potrzeba do jazdy....a zaznaczam że miał to być taczkowóz na dojazdy do pracy :wink: a nie jakiś wypas. W cenie oferują mi komplet opon zimowych ....firmy którą sobie wybiorę :shock: sam! + felgi i alarm...i nie skończyłem jescze negocjacji. Ale jak pisałem...nie jestem zdecydowany na to auto...i powiem szczerze że zastanawiam się nad Octavką i Fabią nadal... Choć w porównaniu z Elantrą zwykła Octavia wygląda jak samochód stylistycznie kilka lat do tyłu...no i szczerze mówiąc materiały wykończeniowe Octavki nie są wcale lepsze niż Elantry :shock: ...a te użyte do obszycia foteli są wręcz badziewne w porównaniu z Hyundayem. Nie to żebym się czepiał ale naprawdę Koreańczycy zrobili wielki postęp.
Z drugiej strony Skoda...wiadomo wszytsko jest od ręki i kosztuje "grosze"....no i chyba śrubki nie będą się urywały w niej tak jak w koreńczykach...po kilku latach :lol: stąd moje rozterki...
PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
1.6 benzyna i chcesz tym latać 150 km dziennie? Zwariowałeś? (no chyba że jesteś szejkiem)
Poza tym to jeszcze za świeży model, aby go kupować. Wyjdą jakieś choroby wieku dziecięcego i będziesz się bujał w serwisie z gwarancją. Mało rozsądny wybór. . .
ponoc ten silnik w Hujdaju to jakas nowa jednostka - bardzo nowoczesna i ma malo palic.
nie wiem jak jest z tym spalaniem w rzeczywistosci.
za ok. 60k to ja bym wolal lepsza wersje Octavii albo kupic 1.2 TSI/1.4 TSI Yeti w konfiguracji bodajze active...
a jesli jednak Octavia to nie wiem czy czasem naprawde na spokojne podroze po trasie nie jest najlepszy Tour.... albo 1.4 albo 1.6+lpg (choc ja sie boje zle zmontowanej instalacji i ciaglych problemow potem) - byleby nie zaplacic wiecej niz jakies 47k (bo wtedy jeszcze ma atrakcyjna cene, wlasciwie to bezkonkurencyjna).
ps. jakbys jednak Hujdaja odrzucil to od bidy zapraszam po mojego Eugeniusza... haha :lol:
a tak podsumowujac - KUP TO CO TOBIE SIE PODOBA a nie komu innemu :-)
ja chcialem kupic Superba... a kupilem Octavie i dwa tygodnie pozniej sie okazalo (w piatek wlasnie), ze jednak dostane premie i ostatecznie mnie na owego Superba od bidy stac.... gdybym nie kupil dwa tygodnie wczesniej Octavki.... i co robic... Wiec kup to co Ci sie podoba - prawda jest taka ze wszystko mniej wiecej jezdzi tak samo, a jak chcesz po 3 latach sprzedac to dobrze byloby jeszcze zeby to auto nie tracilo jakos kosmicznie na wartosci...
:lol: elemenateur ...sam jeszcze nie wiem ale dobrze żeby każdy wiedział, że to przez Ciebie sprzedałem auto :haha:
Wezmę Wasze wszystkie radu pod uwagę. Jak już napsiałem cały czas się namyślam a Hyunday to nie jest ostateczny wybór.
elemenateur ...sam jeszcze nie wiem ale dobrze żeby każdy wiedział, że to przez Ciebie sprzedałem auto
Wezmę Wasze wszystkie radu pod uwagę. Jak już napsiałem cały czas się namyślam a Hyunday to nie jest ostateczny wybór.
dlatego tym bardziej czuję się odpowiedzialny za Twoje pieniążki i decyzje :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
Moje zdanie jest proste na ten temat, chcesz fajnie podróżować bierz tego fiata bravo bo 165 ps to już i fajnie jedzie, autko super wygląda a pokrętełek w tej wersji o której pisali chłopacy na pewno nie ma.
Mój kolega ze studiów ma takiego i jest MEGA zadowolony!
Naprawdę jedź powiedz że 65 dajesz i zawijasz. Nic lepszego nowego w tej cenie nie dostaniesz.
3maj się ciepło i 3mam kciuki za słuszną decyzję!
pozdrawiam
marcin
ponoc w KIA z tą gwarancja na 7 lat to jest oszustwo - pisali cos o tym bodajze w Motorze albo Auto Swiecie ostatnio.
przypuszczam, ze podobnie jest u Hujdaja, ale fakt ze tak czy owak gwarancja jest na 5 lat sprzyja podtrzymaniu wartosci samochodu przy odsprzedazy.
Tylko ze prawie 60k za Elantre to IMHO przesada...
Moje zdanie jest proste na ten temat, chcesz fajnie podróżować bierz tego fiata bravo bo 165 ps to już i fajnie jedzie, autko super wygląda a pokrętełek w tej wersji o której pisali chłopacy na pewno nie ma.
Mój kolega ze studiów ma takiego i jest MEGA zadowolony!
Naprawdę jedź powiedz że 65 dajesz i zawijasz. Nic lepszego nowego w tej cenie nie dostaniesz.
PAOLO ESCO, hehehe dobre...czyli dobrze trafiłem na pw. pisząc do Ciebie, jak miałem zamknięte usta...
Jakoś tam przyczyniłem się chyba lekko do tego wyboru.
Mi koledzy linia autka się podoba, widziałem takie live
Myślę, że warto brać to autko :szeroki_usmiech
ten silnik jest na łańcuchu?
wiesz z autem ślubu się nie bierze, zawsze jak coś możesz je "pogonić", a znając częstotliwość zmian i tak za długo u Ciebie nie będzie, za to jest ono oryginalne i ma ładną linię, ja bym zaryzykował. A Hyundai moim zdaniem jest dużo lepszy jakościowo niż kiedyś
wolałbym Lancera - mimo, że wnętrze ma plastikowe i to dość już leciwy model...
[ Dodano: Pon 17 Paź, 11 04:18 ]
Zamieszczone przez PAOLO ESCO
Zagadka to narazie silnik 1,6 D-CVVT MPI dwa wałki rozrządu - bez turbiny ale generuje 132KM i 175 Nm momentu obrotowego i 10,7 sekundy do 100km/h ...przy średnim spalaniu 6,5L (w trakcie testów). http://przyspieszenie.pl/10625/hyundai-elantra/
gdzies byl test i w rzeczywistosci zmierzyli 0-100 10.2 a wiec trzyma parametry a i elastycznosc byla niezla jak na auto bez turbo.
W i20 te 5 lat to jest jakos podzielone, 2 lata na wszystko, a potem 3 lata na wybrane elementy
i ponoc w KIA dotyczy to wszystkich modeli - tam sa ograniczenia w tresci gwarancji np. w stylu "do 20.000 km" itd.... sadze ze Hujdaj moze miec podobnie...???? ale to pewnie na forum marki tamtejszej wiedza lepiej.
marlej108, w przypadku Ceeda gwarancja na całe auto wynosi 5 lat + 2 dodatkowe lata na silnik i układ napędowy, czyli razem 7 lat. NI ema natomiast ograniczen przebiegu, chyba ze auto uzywane jest do pracy zarobkowej np. taxi wtedy istnieje ograniczenia do 150 tys km.
N dobraaaa :lol: to teraz mnie przekonajcie żeby kupić Octavię Tur w kombi srebrny metalic+ pakiet Optimum i dużo dodatków (+ opony zimowe w cenie) z silnikiem 1,4 16V ( nie TSI) w cenie 49 tys (taka jest dostępna od ręki u mnie) lub poczekać tydzień na Fabię kombi z silnikiem 1,6 TDI CR 75KM w wersji clasic, kolor biały :? (czyli golas prawie) + pakiet Fun za 47 tys.
Sam już nie wiem ...jakoś bardziej ciągnie mnie do Octavi (choć na benzynie nie pojeżdżę pewnie ...i trzeba będzie z niej gazowca zrobić co będzie zamulało pewnie)...no ale w sumie to miało być auto tylko tanie do jeżdżenia do pracy.
... i co byście wybrali :?:
z tego wszystkiego w czym tu przebierałeś w/w Skody byłyby ostatnie które brałbym pod uwagę 8) no dobra, przedostatnie, ostatnie byłoby Berlingo :szeroki_usmiech
[EDIT]
Jeżdżę taką służbową Fabia TDI 1.6 75KM, to ledwo ma siłę ruszyć z miejsca, to nawet nie chodzi o to że ktoś nie oczekuje dynamiki, w niej nawet mało wymagających trafia szlag :?
N dobraaaa to teraz mnie przekonajcie żeby kupić Octavię Tur w kombi srebrny metalic+ pakiet Optimum i dużo dodatków (+ opony zimowe w cenie) z silnikiem 1,4 16V ( nie TSI) w cenie 49 tys (taka jest dostępna od ręki u mnie) lub poczekać tydzień na Fabię kombi z silnikiem 1,6 TDI CR 75KM w wersji clasic, kolor biały (czyli golas prawie) + pakiet Fun za 47 tys.
Nosz kuffa ale żeś wymyślił. . . :roll: :roll:
1. Chcesz mieć 3-cią Octavię? (wiem wiem, sam jeżdżę 3-cią Octavią i następne będzie już coś innego).
2. Kombi 1.4 to trzeba będzie wysiadać i pchać pod górę żeby to jechało. . .
3. Fabieda golas 1.6 TDI :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
4. To już się zastanów nad tym Berlingiem jak Ci się tak podoba. . .
5. Desperacja jest bardzo złym doradcą. . .
Paolo, na boga, ale jak chcesz zagazowac 1.4 to jest zupelnie bez sensu, i nie dlatego ze bedzie za slabe, bo pewnie bedzie niemal tak samo jak na benzynie (czyli powolnie az nie zolw), ale dlatego, ze ZA INSTALACJE MUSISZ ZAPLACIC, a wtedy to IMHO lepiej jednak wziac Toura 1.6 z darmowym lpg....
ps. srebrna z tymi czarnymi plastikowymi klamkami, lusterkami i listwami wyglada juz nieco passe....
ps.2 ale cene Ci zaproponowali dobra za tego kombi 1.4... tylko na kiego grzyba ten gaz????? przeciez na trasie przy spokojnej jezdzie 6 litrow nie przekroczysz raczej.....
[ Dodano: Pon 17 Paź, 11 19:01 ]
a od Fabki to wolalbym Octavie.
a co z tym Berlingo??? tez bym je wolal od Fabki... troche te 47k za Fabioleta brzmi dziwnie jak mozesz miec O2 Toura 1.4..... oba beda wolne.
Tak czy owak - kup co Tobie sie podoba :-))))
ps. moze jednak tego Logana....? haha!
Komentarz